10 כללים לרכיבה בטוחה על אופניים חשמליים

האופניים החשמליים מראים לנו עד כמה כבר לא מדובר רק על כלי הרכיבה המיושן שהיה זקוק לדיווש קבוע. היום מדובר על אפשרות להגיע למהירויות גבוהות באמצעות מנוע חשמלי ועל תנועה במגוון רחב יותר של מקומות בכל אזור בארץ. לכן חשוב להכיר כללים לרכיבה בטוחה על אופניים חשמליים על מנת למנוע סיכונים ולשמור על חוויית הרכיבה.

הכתבה פורסמה ע"י אתר הקניות No Risk אשר מציע משלוח אופניים חשמליים עד 5 שעות בין אשדוד לנתניה, כולל הרכבה והדרכה חינם בבית הלקוח!

  1. תקינות כל חלקי האופניים

    אופניים חשמליים הם כלי רכיבה מורכב ומתקדם יותר מאשר אופניים רגילים ללא מנוע, ולכן חשוב להבין שיש להתייחס ברצינות לכל מכלול החלקים שמרכיבים אותם. כלומר, יש לבדוק באופן קבוע שהבולמים, האורות, הפעמון, המושב, מחזירי האור, וכל שאר חלקי האופניים תקינים לפני שיוצאים איתם לכל דרך שהיא.

    תמונה לכתבה על אופניים חשמליים

  2. חבישת קסדה

    למרות שפרסומות רבות מזכירות לרוכבי האופניים בארץ לחבוש קסדה, ולמרות שברור לרבים עד כמה קסדה יכולה למנוע פגיעת ראש חמורה ונזק בלתי הפיך לרוכב, יש עדיין לא מעט רוכבים שלא מקפידים על חבישת קסדה. חשוב שכל אחד יבצע באופן אוטומטי, אם נגדיר זאת כך, את חבישת הקסדה בטרם הוא עולה על האופניים ויוצא איתם מחוץ לבית. יש לדעת כי לקסדה חייבת להיות רצועה כפולה כדי שהיא באמת לא תיפול מראשו של הרוכב בכל נסיעה.

  3. אפוד זוהר ואמצעי תאורה והחזרת אור

    אילו שיוצאים לדרכים בשעות החשיכה חשוב מאוד שישימו על עצמם אפוד זוהר, אך לא יסתפקו רק בכך. יש לזכור כי החוק והתקנות מחייבים את קיומם של פנסים באור תקני המאירים למרחק מספק ומחזירי אור ברורים שיאפשרו את זיהוי הרוכב ע"י כלי הרכב הממונעים שנעים בקרבתו.

  4. רכיבה במקומות המותרים

    מדינת ישראל עדיין צריכה לעשות כברת דרך לא קטנה כדי לספק לכל רוכב אופניים חשמליים את המקומות הבטוחים ביותר לרכוב בהם. אך אין זה אומר שהרוכב יכול לנסוע היכן שירצה מבלי להכיר בעובדה שבראש ובראשונה אם קיים שביל המיועד לאופניים יש לרכוב רק בו. אם אין שביל שהוקצה למטרה כזאת יש לנסוע על הכביש ולא על המדרכה בהתאם לחוקי התנועה ותוך ערנות רבה. אם צריך לעבור במדרכה או במעבר חציה, יש לרדת מהאופניים ולהוביל אותם ברגל בצורה אטית עד לנקודה שבה מותר להמשיך לרכוב עליהם. גם במנהרות אסור לרכוב, ויש להוביל את האופניים ביד עד ליציאה מהמנהרה.

  5. איסור הרכבת נוסעים נוספים

    גם כאן אנו רואים כיצד במקומות רבים רוכבים להם אנשים בגילאים שונים על אופניים חשמליים כשהם מרכיבים אדם אחר (או למרבה הצער אפילו יותר מאדם אחד). מעבר לאיסור על כך, מדובר גם על דבר מסוכן מאוד שמקטין בצורה משמעותית את שליטתו של הרוכב בכלי רכיבה ממונע דו גלגלי זה. חשוב להבין שרק אם מדובר בדגם שנבנה בצורה מיוחדת, מותר להרכיב עליו אדם במשקל מסוים, ורק אם יש מושב מיוחד המתאים להסעת ילדים, מותר להסיע בו ילד עד גיל 8 בלבד.

    ילד על אופניים חשמליים

  6. נשיאת מטען או מטענים

    אופניים חשמליים לא נועדו לבצע עבודות שליחויות או נשיאת מטענים ממקום למקום. למרות זאת, אם מדובר במשקלים קטנים אותם ניתן לשאת בתוך אמצעי אחסון ייעודיים ואם מדובר בגודל צנוע של מטען שלא חורג ממבנה האופניים ולא מסכן את הרוכב ואת סביבתו, הרי שהדבר אפשרי. עדיין, ההמלצה היא שלא להעמיס כלום על האופניים.

  7. מיקום הרוכב בדרך

    רוכב אופניים חשמליים חייב לשמור על ימין הדרך בכל נסיעה שלו. כלומר, יש לנסוע צמוד ככל שניתן לשפה הימנית, ואם יש בדרך מצב שבו רכב שחונה או אולי פח זבל גדול מפריעים לרכיבה בצד ימין, יש לעקוף אותם תוך ניסיון להישאר ככל שניתן בימין עד שחוזרים לשפה הימנית.

  8. הקפדה על שמירת מרחק

    כל כלי נהיגה או רכיבה חייב להיות בשליטה מלאה של הנוהג בו במיוחד כשאנו מדברים על שמירת מרחק. חוסר ערנות של רוכב אופניים חשמליים בעניין זה יכולה להביא להתנגשות מיותרת ומסוכנת מאוד ברכבים גדולים שבאופן טבעי הם גם חזקים וממוגנים יותר מהאופניים. חשוב לזכור עד כמה אופניים חשמליים מגיעים היום למהירויות גבוהות, ולכן נקודה זו חשובה עוד יותר ומדגישה לנו ששמירת מרחק יכולה להציל חיים.

  9. הבידוד של הרוכב מכלים אחרים

    כאן הכוונה היא לכך שעל הרוכב לבודד את עצמו ולרכוב בצורה נכונה הן בכל הקשור לחברים שרוכבים איתו והן בכל הקשור לרכבים כבדים שנמצאים סביבו. כלומר, אם רוכבים עם עוד חבר אז יש לרכוב אחד אחרי השני ולא אחד ליד השני כדי למנוע סיכון מצד רכבים אחרים בכביש. בנוסף, מי שרוכב לבד וחושב לבצע מעשה מיותר כמו אחיזה בכלי רכב אחר, חיבור של האופניים לרכב מסוים, או גרירה של אדם אחר ע"י אופניים, כדאי שלא יחשוב על דברים כאלו כלל. מדובר בדבר מסוכן מאוד, ויש כבר לא מעט עדויות עד כמה רוכבי אופניים נפגעו מכך בצורה מאוד לא נעימה.

  10. התעדכנות בחוקים ובתקנות מעת לעת

    התקינה לגבי אופניים חשמליים עוברת שינויים וחידושים מדי פעם מאחר ולמרבה הצער מקרים כמו תאונות קשות או מצבים לא נעימים עבור הרוכבים, מגדילים את התערבות הממסד בתחום זה ומביאים להוספת חוקים, תקנות וכללים. זאת על מנת להגדיל את בטיחות הרכיבה ואת השמירה על בריאות הרוכבים. לכן חשוב מאוד להתעדכן באמצעי המדיה השונים לגבי שינויים בתחום. כך ניתן יהיה לדעת מה השתנה בכל הנוגע לקנסות, פיקוח, צורך במעבר תיאוריה וכיו'.

    חוק על אופניים חשמליות


הכתבה פורסמה ע"י אתר הקניות
No Risk אשר מציע משלוח אופניים חשמליים עד 5 שעות בין אשדוד לנתניה, כולל הרכבה והדרכה חינם בבית הלקוח!

 

אולי יעניין אותך גם גם:

אופניים חשמליים שהם גם יצירת אומנות

חידושים בתחום האבטחה של האופניים החשמליים

המדריך המלא לסוללות לאופניים חשמליים

השאירו תגובה

אנו מעריכים סודיות, ולא חולקים את המידע האישי שלך עם צדדים שלישיים

תפריט נגישות