צביעת אופניים חשמליים – כל מה שצריך לדעת

צביעת אופניים חשמליות - EWAY

היתרונות העיקריים של האופניים החשמליים הם פרקטיים: עלות שימוש אפסית והגעה מהירה לכל מקום במרחבים האורבניים בזכות הדילוג על הפקקים והעובדה שאין צורך לבזבז זמן יקר על חיפוש חנייה. אבל יש עוד סיבה לבחור בכלי הרכב המתקדם והידידותי לסביבה – עם אופניים אתם יכולים להביא לידי ביטוי את האישיות שלכם, ובמיוחד אם אתם משקיעים קצת זמן ומוסיפים להם צבע שמביא איתו גם אופי. אופציה אחת של צביעת אופניים חשמליים היא באמצעות ציוד משוכלל ועל-ידי אנשי מקצוע מיומנים, ועוד אופציה היא לעשות זאת בעצמכם.

איך תצבעו אופניים חשמליים בקלות ובפשטות?

כמעט כל אחד וכל אחת יכולים לצבוע בכוחות עצמם אופניים חשמליים, וגם אם אתם לא מומחי DIY כדאי לכם לנסות – צביעה היא תמיד חוויה כיפית, וגם אם התוצאה לא תהיה מושלמת, עדיין האופניים שלכם יהפכו ליפים יותר ולמיוחדים.

הדרך הטובה ביותר להוסיף גוונים חדשים לאופניים החשמליים היא עם איירבראש. הכלי הקטן והפשוט הזה, שנקרא לפעמים גם אקדח צבע, לא זול במיוחד, ואם אתם מכירים מישהו שכבר יש לו איירבראש כדאי להיות נחמדים אליו… בכל מקרה, הפעולה של האקדח מבוססת על לחץ אוויר שמתיז צבע, וכדי לצבוע את האופניים נדרשת קודם כל הכנה, ואחרי הצביעה חשוב גם לספק לצבע הגנה.

הכנה

השלב הראשון בדרך לאופניים חשמליים שיגרמו לכולם להתסכל עליכם במבט מתפעל כולל את הכנת השלדה לצביעה וגם אימון קצר בשימוש באיירבראש.

על-מנת שהשלדה תקבל את הצבע החדש בצורה הטובה ביותר, היא צריכה להיות נקייה וללא שכבת הלכה הקיימת: בוץ, גריז, שאריות שמן ושאר לכלוכים אפשר להסיר עם מים וקצת סבון כלים, ואת שכבת הלכה תוכלו לשייף עם נייר מים (מומלץ 600 עד 1200, קונים אותו בחנות כלי עבודה). במקביל מורידים את המדבקות שיש על החלקים השונים של האופניים, שוטפים (במים עם סבון), מנגבים, מייבשים – ובודקים אם כל הלכה הוסרה. בכל מקום שבו עדיין ישנה לכה, תראו גוון אפרפר. אם כך הדבר, המשיכו לשייף, נקו שוב, יבשו – עד שאין זכר לשכבת ההגנה הישנה על הצבע. החלק האחרון בהכנת השלדה הוא כיסוי הצירים באיזולירבנד (באופן כללי חלקים שאתם לא רוצים לצבוע צריך לפרק מהאופניים, אבל מאחר שפירוק הצירים והרכבתם אחר-כך גוזלת זמן רב, כדאי פשוט לכסות אותם וכך למנוע את צביעתם).

בנוסף, לפני שאתם מתחילים כדאי כאמור להתנסות בהתזת צבע עם איירבראש. בעיקר צריך למצוא את המרחק המדויק בין האקדח לבין האובייקט שרוצים לצבוע – כשאתם קרובים מדי לאופניים, הצבע עלול לנזול, וכשאתם רחוקים עלולים להיווצר גושי צבע – ואת הלחץ האטמוספרי האופטימלי (לחץ אוויר גבוה יתר על המידה גורם להתפזרות הצבע). לא לחשוש: כשמתחילים להתנסות בשימוש באיירבראש מגלים שזה לא מסובך, ובעיקר שזה ממש כיף.

צביעה

את הצביעה אפשר לתכנן מראש בצורה מדויקת לגמרי איך ייראה כל סנטימטר של האופניים, ואפשר לשחרר את האמן שנמצא בתוך הראש שלכם ולהיות ספונטניים, עוד אופציה היא להכין גלופות עם טקסט מסוגנן או אלמנטים גרפיים מרשימים, ובאופן כללי ככל שתהיו יצירתיים ומקוריים יותר, התוצאה תהיה וואו יותר.

הצבע המומלץ הוא צבע לרכב. אם תגיעו למוסך אופנועים שמתמחה בצביעה סביר להניח שתוכלו לקנות את כמות הצבע הדרושה לצביעת האופניים, וגם במוסכים לצביעת מכוניות אפשר לנסות לקנות.

חשוב מאוד לבצע את הצביעה במרחב מאוורר היטב. בנוסף, על-מנת שלא יידבקו לכלוכים לשלדה, רצוי לצבוע אופניים חשמליים במידת האפשר במקום סגור (אבל לא בלתי מאוורר!)

הגנה

כדי להגן על הצבע, וליתר דיוק על המראה המושקע של האופניים החשמליים שלכם, נדרשת הוספת שכבת לכה. גם את הלכה תוכלו למצוא אצל צבעי אופנועים, וכדי שלכלוכים, שפשופים, שמנים ושאר מזיקים לא יקלקלו את יצירת האמנות שלכם, מומלץ להקפיד על שכבה עבה (עדיפה שכבה אחת עבה משתי שכבות דקות).

לאחר התייבשות הלכה תוכלו להוסיף למראה החדש גם מדבקות.

אופניים חשמליים – צביעה חשמלית

כאמור כמעט כל אחד וכל אחת יכולים לצבוע אופניים חשמליים בכוחות עצמם, אבל אם אתם חוששים/ אין לכם זמן/ מעדיפים צביעה מקצועית – גם האופציה הזו קיימת. צביעה חשמלית של אופניים חשמליים, שנקראת גם Powder Coating, כוללת פיזור אבקה מיוחדת על החלק שאותו רוצים לצבוע והכנסת אותו חלק בתנור בטמפרטורה של כ-200 מעלות. פעולת ה"קלייה" גורמת לאבקה להתגבש ולהפוך לשכבת צבע עמידה, אחידה ומרשימה מאוד, ועוד יתרון של צביעה חשמלית בתנור הוא שבדרך זו ניתן להגיע גם לאזורים שכמעט בלתי אפשרי לצבוע בכל שיטה אחרת.

חשוב כמובן להגיע למקום מקצועי במיוחד, ובפרט לכזה שמקפיד להשתמש באבקה על בסיס פוליאסטר שמספק הגנה בפני קרינת UV. בדרך כלל עוד לפני הצביעה צריך להכין את השלדה ואת שאר החלקים שרוצים לייפות, ולשם כך מבצעים תהליך שנקרא "ניקוי חול בהתזה": באמצעות לחץ מתיזים את החול המיוחד במהירות גבוהה, כדי שישאיר את המשטח נקי, חלק ומוכן לגמרי לקלוט את הצבע החדש. פעולה אגרסיבית מדי עלולה לעוות חלקי אופניים רגישים ואפילו ליצור חורים זעירים – סיבה טובה נוספת לוודא שאתם מפקידים את האופניים החשמליים האהובים עליכם רק אצל אנשי מקצוע מיומנים עם ציוד איכותי באמת.

דגשים עיקריים לצביעת חלקי אופניים שונים

בנוסף לעקרונות הכלליים של צביעת אופניים חשמליים, יש דגשים ספציפיים לגבי כל חלק, וכדאי להכיר אותם ובמיוחד אם בחרתם לצבוע בעצמכם.

שלדה

השלדה היא כמובן האלמנט הבולט ביותר ולכן הצביעה שלה צריכה להיות עם מלוא תשומת הלב. בפרט חשובה הבחירה של הצבע שהכי מתאים לאופניים ולכם – המגוון הרחב מאוד של הצבעים, כולל כאלה מטאליים, זוהרים ו"סתם" יפים במיוחד, מבטיח שתמיד תימצא אופציה מרהיבה. במקרה של צביעה חשמלית בתנור חשוב לפרק את כל המכלולים מהשלדה, בגלל שהיא כאמור מוכנסת לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.

גלגלים

עוד דרך מעולה למשוך תשומת לב ולהפגין ייחודיות היא צביעת הגלגלים. הבחירות הפופולריות הן כחול, לבן, אדום ושחור, ואפשר כמובן גם להתפרע. בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון שצביעה חשמלית של הגלגלים מקצרת משמעותית את זמן ההמתנה עד שאפשר יהיה להשתמש בהם שוב (ביחס לצביעה רטובה עם איירבראש), ושאם אתם בוחרים באופציה הזו, חובה כמובן לפרק את הגלגלים ולהסיר מהם את כל החלקים שעלולים להיפגע מטמפרטורה גבוהה.

בלמים וקפיצי בלמים

אם אתם ממש רוצים להשקיע, ולהגיע לאופניים חשמליים מיוחדים באמת, כדאי לצבוע גם את הבלמים ואת קפיצי הבלמים (צביעת הקפיצים כבר מתאימה בעיקר לפרפקציוניסטים שבינינו). שימו לב – הבלמים כוללים אזורים שאותם אסור לצבוע, והכוונה היא לאזור של הבוכנה ולחיבורים של הצינורות. בהתאם חובה להיות מדויקים מאוד וגם לוותר על קצת צבע כדי שהאופניים גם ייקחו אתכם לאן שאתם צריכים כשהבלמים תקינים לחלוטין, בנוסף להיותם מרהיבי עין.

No Image

תפריט נגישות